Craciunul este “the most wonderful time of the year” – cea mai frumoasa perioada a anului. Insa in goana nebuna dupa cadouri, gasirea bradului perfect, decorarea casei si prepararea unui munte de bunatati, e usor sa pierdem din vedere ce e cu adevarat important.

Craciunul este sarbatoarea care ne aduce cea mai multa bucurie si magie din an, intrucat acum celebram nasterea Domnului, viata, familia, iubirea. Aceste lucruri nu se vad, ci se simt. Ce trebuie sa stie copiii despre Craciun si ce lectii de viata pot ei sa invete din Sarbatoarea Nasterii Domnului si din traditiile de Craciun?

Craciun in familie

Sursa foto: Jonathan Borba de pe Unsplash

Am adunat mai jos 10 lucruri care as vrea sa le invete copiii mei cu ocazia Craciunului:

  1. Craciunul este despre Nasterea lui Isus. Asta e esenta. Punct. Toate celelalte vin dupa.
  2. Relatiile cu cei dragi si sentimentele de prietenie si iubire ce le avem unii fata de altii trebuie sa fie mai presus de cadouri, decoratiuni, si tot ce straluceste. Acestea sunt lucruri superficiale, care vor disparea cand Craciunul trece. Dar relatiile raman pentru totdeauna.
  3. Familia e cea mai importanta. Mama, tata, bunicii…sa ne facem timp (mai ales de Craciun) sa ii vedem, sa le spunem o vorba buna, o urare din suflet, o felicitare facuta de mana.
  4. Nu are nici o importanta cate cadouri primim si ce valoare au ele. Sa nu ne comparam darurile primite cu cele primite de ceilalti, sau cu darurile din alti ani.
  5. E bine sa nu fim chiar asa de ocupati de Craciun, sa nu ne umplem fiecare secunda din aceste zile speciale cu vizite, mese, cadouri si agitatie. Sa lasam loc sa ne si bucuram, sa respiram, sa privim, sa intelegem.
  6. Cand facem prajituri, facem si multa mizerie. Dar cand gatim impreuna, cream amintiri cand ne implicam toti ai casei, si le savuram impreuna.
  7. Cadourile primite de la “Mos Craciun” sunt un privilegiu, nu ceva ce ni se cuvine. Sa fim recunoscatori pentru orice primim.
  8. E mai important sa daruim, decat sa primim. Hai sa aflam din timp ce isi doreste mama, bunica, sora sau prietenul cel mai bun, si sa le facem noi o bucurie lor, de Craciun.
  9. Sa facem un bine pentru cei sarmani. Nu toata lumea are de Craciun o familie, un adapost, o masa calda, sau ghetute in picioare. E un moment bun sa-i ajutam pe cei ce nu au, si sa le dam din surplusul nostru. Craciunul e despre bunatate.
  10. Munca in echipa, in familie, e de nepretuit. Fie ca pregatim cozonacii, decoram bradul, impachetam cadourile, sau punem colinzi, cand familia se implica impreuna, creste senzatia de bine si iubirea se multiplica.

Imagine principala: Paige Cody de pe Unsplash  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.