Printeaza-i copilului tau aceste modele de planse frumoase cu un curcubeu de colorat! Ii vei insenina ziua si vei aduce culoare in viata familiei voastre. Si pentru a aprofunda cu puiul tau notiunile de baza despre acest fenomen natural minunat precum si simbolistica sa, alege una din cele 5 propuneri de carti despre curcubeu de mai jos. Totul va fi bine!

Cine nu iubeste un curcubeu frumos, diafan, ce apare dupa o ploaie de vara pe cer, ca un arc colorat? Acesta reprezinta simbolul sperantei, al frumosului, al triumfului binelui asupra fortelor descatusate ale naturii. Nu intamplator, un curcubeu de colorat alaturi de mesajul “Totul va fi bine!” a ajuns sa fie reprezentat de copiii din intreaga lume in perioada de lockdown din faza timpurie a epidemiei Covid

Curcubeul se coloreaza usor si e un desen accesibil pentru copii de orice varsta. Are toate cele 7 culori esentiale: R (rosu) O (oranj) G (galben) V (verde) A (albastru) I (indigo) V (violet), adica ROGVAIV, necesitand doar putina atentie pentru a reprezenta individual fiecare arc cu culoarea corespunzatoare si in ordinea potrivita 

10 Planse de Colorat cu Curcubeu

Mai jos veti gasi 10 planse absolut minunate, ce le puteti lista pentru copiii vostri, atunci cand va cer sa dezeneze un curcubeu (Click dreapta pe orice imagine, apoi Save Image As la voi pe calculator):

Curcubeu cu norisori la baza

Curcubeu de colorat cu nori

Plansa de colorat cu curcubeu si pasare care canta

Plansa de colorat cu curcubeu

Curcubeu cu text in engleza Rainbow

Plansa de colorat curcubeu

Plansa cu curcubeu, albinuta si floare

Desen de colorat curcubeu si albinuta

Plansa de colorat cu curcubeu si natura

Curcubeu de colorat peisaj

Desen de colorat cu curcubeu si casuta

Curcubeu de colorat cu casuta si nori

Curcubeu de colorat cu numele culorilor

Curcubeu de colorat cu nume de culori

Plansa de colorat cu curcubeu si peisaj de primavara

Plansa de colorat curcubeu

Curcubeu cu unicorn

Plansa de colorat cu curcubeu si unicorn

Plansa de colorat cu curcubeu si barcuta

Plansa de colorat curcubeu

Alte resurse utile pentru a descarca sute de desene de colorat cu curcubeu

Sunt numeroase site-uri de unde puteti descarca gratuit sute de planse cu curcubeu, dar si cu alte imagini si personaje ce le plac copilasilor. Mai jos am intocmit o lista cu astfel de site-uri utile, de unde si eu descarc mereu desene de colorat pentru copii frumoase si creative:

  1. Supercoloring.com
  2. ColoringHome.com 
  3. Cool2BKids.com
  4. BestColoringPagesForKids.com 
  5. WorldOfPrintables.com

5 Carti despre Curcubeu Pentru Copii 

Daca doriti sa aprofundati subiectul curcubeelor cu copiii, o data ce acestia isi arata interestul sa coloreze un curcubeu, le puteti citi lucruri noi despre acest fenomen al naturii impresionant si datator de viata si speranta. Mai jos sunt cateva selectii de carti despre curcubeu frumoase:

Calatorie prin Curcubeu, de Andreea Demirgian

Varsta 4-10 ani, editura Aramis, carte + CD

Calatorie prin Curcubeu de Andreea Demirgian

Vezi pretul pe:  Elefant   Libris   Carturesti  Libaria Delfin  

Lumea culorilor e fascinanta, atat pentru cei mari, dar mai ales pentru cei mici. O calatorie incitanta prin 7 orase ale curcubeului, povestita in fiecare seara, va modela visele copiilor, inseninandu-le noptile cu peisaje de basm.

Pifonul Pompiliu si Calatoria Dincolo de Curcubeu, de Ion Andrei Puican

Varsta 5-10 ani, editura Univers, 128 pagini

Pifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeu

Vezi pretul pe:  Elefant   Libris   Carturesti  

“Eu sunt Pompiliu, pifonul puf-pufos, cel mai curios. Am ajuns dincolo de Curcubeu si va invit sa pornim impreuna in aventura cunoasterii, a cresterii si a devenirii personale.”

Ploaia Curcubeu, de Andreea Iatagan 

Varsta 6-9 ani, editura Pandora, 32 pagini

Ploaia Curcubeu de Andreea Iatagan

Vezi pretul pe:  Elefant   Libris    Libraria Delfin  

O poveste despre puterea copiilor de a schimba lumea prin inocenta, imaginatie si zambet. O pilda care iti spune ca e ok sa fii diferit si ca fiecare dintre noi are undeva un prieten-curcubeu.

Curcubeul Vopsicilor, de George Popovici 

Varsta 3-5 ani, editura Tehno-Art, 12 pagini

Curcubeul Vopsicilor de George Popovici

Vezi pretul pe:  Libris 

Cele sapte culori ale curcubeului au drept corespondent sapte note muzicale, sapte planete, sapte zile ale saptamanii, sapte Pitici si… sapte Vopsici. Prin urmare, “Vopsicile” sunt niste mici si harnice personaje, care lucreaza in scopul realizarii unei “Lumi colorate”, in folosul tuturor copiilor. Pornind de la curcubeu si folosindu-se de “Vopsici”, autorul parca ne indeamna sa pretuim culorile din jurul nostru, caci intr-adevar nimic nu poate fi mai placut decat sa te rasfeti in mijlocul unei naturi bogate in culori, sa traiesti intr-un mediu de viata frumos colorat sau sa stii sa te imbraci in culori armonioase. Include un jocul “De-a curcubeul” car ii invita pe cei mici sa coloreze, sa decupeze si sa experimenteze, prin joc, cum se creaza curcubeul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.