Stirile si informatiile despre noul Coronavirus sunt coplesitoare, atat pentru adulti cat mai ales pentru copii. Viata acestora s-a schimbat radical de la debutul epidemiei. Dar cum ii ajutam pe copii sa inteleaga ce se intampla, astfel incat sa diminuam stresul si anxietatea din jurul acestui subiect?

La radio, TV si online se vorbeste doar despre acest lucru de mai bine de o luna, in termeni duri, direct si fara menajamente. In casa, adultii discuta des despre numarul de noi imbolnaviri, focare de infectie, sau chiar numarul de morti al zilei respective. Afara nu prea mai iesim, iar daca totusi iesim, purtam masca (infricosatoare din punctul de vedere al unui copil mic) si manusi, suntem evident mai stresati, nu ne apropiem de alti oameni si ne spalam incredibil de mult. Strigam la copii sa nu puna mana pe nimic, sa nu bage degetele in gurita, sa se spele pe maini de o mie de ori pe zi.

Volumul si modalitatea in care vestile despre coronavirus ajung la copiii nostri pot fi greu de gestionat dar mai ales de inteles pentru cei mici. 

De curand, pe site-ul Editurii Corint Junior am descoperit ca exista o carte pe acest subiect – Coronavirus pe intelesul copiilor – ce poate fi descarcata gratuit in format PDF:

Descarca cartea PDF 

Cartea este scrisa de Elizabeth Jenner, Kate Wilson, Nia Roberts si ilustrata magistral de iubitul ilustrator de carti pentru copii Axel Scheffler (cel ce a realizat personajul Gruffalo si multe alte personaje iubite de copii). 

Carte PDF gratuita Coronavirus“Specialiștii spun că la vârste mici, dacă nu li se oferă explicații, copiii prind din zbor informații cu care își construiesc narațiuni înfricoșătoare despre propria moarte sau cea a părinților. Această poveste imaginată îi sperie și-i stresează. O astfel de pandemie este greu de explicat copiilor. Ce și cum să le spui se întreabă fiecare părinte. Această carte oferă o soluție – explicații simple și clare care să-i ajute pe copii să înțeleagă ce se întâmplă și ce este important să facă.”

Pentru a veni cu explicatii suplimentare in completarea cartii, puteti accesa si filmulete de pe YouTube despre Coronavirus explicat copiilor, in limba engleza: 

Sau in limba romana:

Sa fim sanatosi si sa treaca cat mai repede! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.