CUPRINS

Cei Cinci Urati – o carte scrisa de talentata Julia Donaldson si ilustrata magistral de Axel Scheffler – e o poveste ce pune in discutie, pe intelesul copiilor, frumusetea interioara.

Cei cinci urati Julia Donaldson

Verifica CEL MAI BUN PRET pentru Cei Cinci Urati de Julia Donaldson:

Carturesti Litera Libris Libraria Delfin

Rezumat Cei Cinci Urati – Julia Donaldson

In savana, leul e maiestuos cu coama lui frumoasa, zebrele par rupte din rai, iar pasarile flamingo poata nuante divine. Dar nu toate animalele sunt la fel de minunate. Care sunt animalele ce nu se lauda cu trasaturile lor frumoase si cu felul in care arata?

Cele mai “urate” animale din savana se descriu si se compara in rime delicioase, canta si se imprietenesc pe drum: “Suntem cinci pociti, suntem cinci pociti, Si toti cati ne vad dispar ingroziti…”. Copiii vor afla, secvential, despre mistret, hiena, barza marbou, vultur, si facocer. Ele isi descriu cele mai urate trasaturi fizice, iar imaginile sunt cat se poate de sugestive.

Cele 5 animale nu par insa catusi de putin deranjate de “uratenia” lor, pe care o expun intr-un mod amuzant. Se autointituleaza slabanoage, zbarcite, tepoase, cu pete, urat mirositoare – dar asta nu le impiedica sa se distreze si sa se plimbe impreuna, intr-o gasca unita si vesela.

Finalul e cat se poate de induiosator. Toate animalele ajung acasa la puii lor, care se bucura sa isi revada parintii. Acestia ii vad minunati si buni. Indiferent de aspectul lor fizic – parintii sunt iubiti si apreciati de cei mici prin grija ce le-o poarta puilor, si datorita bunatatii lor sufletesti! 

Morala povestii Cei Cinci Urati de Julia Donaldson: nu judeca pe nimeni dupa aparente. Cartea poate deschide discuta cu copiii despre aspectul fizic diferit pe care il au atat animalele cat si oamenii sau copiii, despre diferentele ce exista intre noi toti la nivel fizic (dar si mental), si despre cat e de important sa nu judecam dupa insusirile fizice si dupa aspect. In cele din urma, e o carte despre acceptare si iubire. 

Vezi pagini din interior aici: https://www.youtube.com/watch?v=sA-8m8y4FIQ 

“Rima exuberanta a Juliei Donaldson si stilul inimitabil al lui Scheffler… evoca dragostea dintre parinti si copii la orice specie.”-The Guardian

Pentru a afla mai multe despre Cei Cinci Urati, va invit sa ascultati si recenzia facuta de Bianca Mereuta, fondatoarea comunitatii Ce Le Citim Copiilor:

 

Despre Julia Donaldson:

Julia Donaldson e o autoare de carti pentru copii, cu peste 65 milioane de carti traduse in 72 de limbi si vandute in toata lumea. Printre cele mai cunoscute carti ale sale se numara Gruffalo, Zog, Loc la Voi pe Maturoi, si multe altele. 

Ilustatrii: Axel Scheffler

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.